Contact

Email: secretariaat

Website: Website

Lid#: 52

Locatie

Adres: Jupiterweg 20 8938 AE LEEUWARDEN
Clubdagen: dinsdag: 19.30 t/m 22.00 uur,                            zaterdag: 13.30 t/m 17.00 uur


Om de modelspoorhobby uit te kunnen oefenen, heeft de Friese Modelbaan Club de beschikking over een eigen ruimte met een totaaloppervlak van 350m2. In deze ruimte wordt de komende jaren gebouwd aan twee nieuwe modelspoorbanen in de schalen 1:87 (H0) en 1:160 (N).

Zoals het een echte club betaamt heeft ook de Friese Modelbaan Club de beschikking over een gezellige kantine. Hier is ruimte voor het onderhouden van onze sociale contacten onder het genot van een hapje of drankje. Een deel van de ruimte in de kantine is ingericht met een 1e klas interieur uit een Plan E rijtuig. Daarnaast is er ruimte om even rustig wat hobby-lectuur te lezen. Tevens is de bar voorzien van een tv en video, waarop tijdens evenementen (of op gewone clubdagen) video's worden vertoond die met de spoorweghobby te maken hebben. Deze ruimte is ingericht met moderne audio- en videoapparatuur.

In het clubgebouw is een knutselruimte aanwezig die tevens dienst doet als bibliotheek. In deze knutselruimte kan naar hartelust worden gebouwd, maar kunnen ook locdecoders worden geprogrammeerd. Ook deze ruimte is voor zien van audio- en videoapparatuur.

Het clubgebouw is voorzien van een stoellift en is daardoor ook voor mindervalide mensen goed te bereiken.