Contact

Email: Info

Website: Website

Lid#: 17

Locatie

Adres: Nijmegensestraat 7, 7418 BZ Deventer
Clubdagen: Woensdagavond van 19:00 – 22:30 uur (verenigingsavond)
Dinsdagavond van 19:00 – 22:00 uur
Zaterdagmorgen van 10:00 – 12:30 uur


De Model Spoor Club Deventer (MSCD) is opgericht in 1984 en is ongeveer 40 man sterk. De leden van de vereniging houden zich bezig met het spoorweggebeuren op een breed gebied.

In het eigen clubgebouw zijn drie banen aanwezig: een N-baan, een gelijkstroombaan H0 en een wisselstroombaan H0. De laatste is modulair opgebouwd en kan ook naar tentoonstellingen. Rijdend materieel wordt op rij-avonden door de leden meegenomen.

Vrijwel alle scenery op de banen is in volledige zelfbouw ontstaan. Het maken van gebouwen, bomen etc. is dan ook één van onze specialiteiten. Verder willen we ook de hobby promoten onder de jeugd, waarvoor we een eigen modulesysteem voor Märklin MyWorld hebben ontwikkeld met de naam C-TRAK. Dit type baan wordt inmiddels door meerdere verenigingen gebruikt en is op alle grote en kleinere evenementen in Nederland te zien.

Wij zijn een open vereniging, dus iedereen die interesse of vragen heeft is van harte welkom op één van onze clubavonden. Openingstijden en adres zijn te vinden op onze website (mscd.nl). Even aanmelden via het contactformulier of per telefoon wordt aangeraden, want het kan soms erg druk zijn en we willen graag iedereen helpen met het beantwoorden van vragen en/of het geven van informatie. Nieuwe leden en jeugdleden zijn ook van harte welkom.