Ver. van Modelbouwers Regio Zwolle

Contact

Email: Info

Website:Website

Lid#: 188

Locatie

Adres: Veemarkt 39, 8011 AJ Zwollle
Clubdagen:woensdag en vrijdag van 19:00-22:00 uur


De Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle, kort weg VMZ, is in 1978 opgericht als afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Modelbouwer, NVM. De reden dat de vereniging het licht zag was dat de gemeente Zwolle in het kader van het 750 jarig bestaan van de stad een evenement rondom Zwolle en het spoor wilde organiseren. Daarbij werd onder andere gedacht aan een tentoonstelling met als centrale thema of invulling een werkende modelspoorbaan met de uitbeelding van het emplacement van Zwolle zo rond 1950.

Op onze zolder is het, met de nodige ups en downs, altijd best gezellig en wordt er enthousiast aan de banen gewerkt, drinken we genoeglijk een kopje koffie met elkaar en wisselen de laatste spoorse zaken uit. Ook stonden wij tot voor kort de nodige deelnames aan evenementen met de oude H0 modulebaan, die intussen is uitgezwaaid en elders een bestemming heeft gevonden, of met de N baan op het programma. Intussen is wordt er al weer driftig gewerkt aan een nieuwe HO modulebaan en wij hopen daar binnenkort mee het land in te kunnen trekken.

U ziet een dynamische vereniging en u bent welkom eens een keertje bij ons langs te komen. Wellicht wordt uw interesse gewekt en spreekt het u aan om samen met ons de modelspoorhobby uit te beoefenen.

Zoeken