Modelspoorbeurs PLUS - Houten

Zaterdag 24 maart was de "try-out" van het Speelpaleis. Een initiatief van de NMF samen met Ton van der Kraan (HCCm), Frits Ruwhoff en Jan Krijgsman  (C-trak) en het Modelspoor museum. Een idee om modelspoor weer bekend te maken onder de kinderen en jeugd.

Waarom: Simpel omdat in bijna geen enkele speelgoed winkel aandacht geschonken wordt aan deze mooie hobby. En als je niet weet dat het bestaat ga je er ook niet naar op zoek. Daarnaast komen zo ook de ouders en groot ouders in aanraking met hobby wat zou kunnen leiden naar nieuwe clubleden.

Het was drukbezocht en kinderen speelde volop met de houtenbaan (Kidsproject) en de C-trak baan. Ook zaten kinderen met ouders ijverig aan een tafel huisjes in elkaar te plakken. Een succesvolle start wat iets moois kan worden.

... toen om 15:00u omgeroepen werd dat er gestopt moest worden met spelen was een van de kinderen diep teleurgesteld. Maar pa had op de beurs als verrassing een Märklin MyWorld doos gekocht. Die gaf hij toen als verrassing. De ogen van het jongentje spoten blijdschap en dansend en vol trots liep hij met een veel te grote doos voor hem naar de uitgang. Dat is wat we willen bereiken. Blije kinderen met speelgoed dat de creativiteit en handvaardigheid stimuleert.