Contact

Email: Secretariaat

Website: Website

Lid#: 92

Locatie

Adres: Obs de Kelderwerf 1713 VC Obdam
Clubdagen: vrijdagavond, van 19:30 t/m 22:00 uur


De Wmc (Westfriese Modelspoor Club) is opgericht als de Hoornse Modelspoorclub en is in 2011 van naam veranderd in De Wmc (Westfriese Modelspoor Club) en na diverse omzwervingen beland in Obdam.
Onze club heeft meerder modelbanen, waaronder een Amerikaanse N-baan(schaal 1:60) die geheel af is, een N-baan in opbouw (schaal 1:60), een Bestaande Marklin baan (schaal 1:87), welke geregeld mee gaat naar diverse beurzen (deze baan is opgebouwd uit diverse modules en makkelijk vervoerbaar). Tevens zijn we nu bezig met de opbouw (ook in modules gebouwd) van de Ellendambaan (schaal 1:87). Deze gaat in de toekomst ook mee naar beurzen.
Ook beschikken wij over een complete Kinderbaan (schaal 1:87), waar kinderen de locomotieven zelf mogen besturen en waarbij ze een machinistendiploma kunnen behalen. Ook hebben we nu een Nul baan (schaal 1: 43.5) in opbouw, waar we ook trots op zijn. De meeste modelbanen van de Wmc gaan mee naar diverse beurzen, zodat we kunnen laten zien wat we in huis hebben.
Tevens zijn we sinds maart 2020 , in het bezit van 16 Modules voor een C-trak baan , welke we kunnen mee nemen en laten zien op beurzen of ander niet gerelateerde evenementen. op dit moment worden de modules aangekleed met scenery .