NSpoor Zuid-Limburg

Contact

Email: Info

Website:

Lid#: 244

Locatie

Adres:
Clubdagen:


In 1995 besloten zes mensen per september 1996 een niet al te ingewikkelde modulebaan naar Nederlands (Limburgs) ontwerp gereed te hebben in schaal 1:160 (N). Zonder wissels en met vijf blokken. Zelfbouwhuizen volgens bestaande Nederlandse voorbeelden, uniform landschaps-materiaal, rails van lage hoogte (PECO code 55) en een onderling afgesproken en aansluitend ontwerp. Bovendien moest de baan professioneel rijden. Niets stoort meer dan schokkende, hortende en ontsporende treinen, denken wij.

Uiteindelijk ging het om een geloofwaardig landschap omstreeks de tachtiger jaren. Vrijwel elke tentoonstelling komen we met een ander baanplan en dus ook met een andere treinenloop. Hierdoor kost het opstellen en bekabelen veel tijd en mankracht. Ook als het rijdt moeten mensen een oogje in het zeil houden en natuurlijk beschikbaar zijn voor gesprekken met het publiek. Vraag dus gerust! De besturing, via MpC (Gahler&Ringstmeier), is voldoende voor onze maximale omvang van ongeveer 40 modules. Daarmee kunnen 96 wissels, 56 blokken, 32 LED's, 16 relais, 10 fysieke schakelaars en 16 vormseinen worden aangestuurd, terwijl er dan 20 treinen in dienstregeling rijden.

Meedoen?
Je kunt met ons meedoen zonder kosten te maken. We hebben al heel veel modules waarmee we op stap kunnen. We hebben een besturingssysteem en we hebben ook de rest van de infrastructuur. Als je zelf niet gelijk iets wilt bouwen kun je dus kosteloos lid worden van onze club. Even een mailtje en je krijgt meer te horen.